Reis verslag

Artikelindex

Hallo allemaal,In plaats van kaarten, sturen we dit jaar e-mail. Eigenlijk zitten we nu pas in een hotel dicht bij een stad, dus nu pas voor het eerst de mogelijkheid om te mailen.

Aankomst was zaterdagochtend vroeg, om 6.00 uur plaatselijke tijd, de zon kwam al op: het is de eerste en tevens laatste zonsopgang die we hier gezien hebben. Voor ons gevoel was het 3,5 uur vroeger, dus tijd om te gaan slapen. 's Middags hebben we verder kennis gemaakt met onze gids, de groep en het zwembad bij het hotel.

Zondag hebben we door de Dutch channels gevaren, om de kruiden en specerijen naar Colombo te kunnen vervoeren hebben de Nederlanders hier een kanaal voor gegraven. Echt diep waren ze niet, het zijn meer sloten. Nu worden ze vooral gebruikt om toeristen in rond te varen.

Ons hotel lag aan de kust, het weer is erg warm, zo'n 34 graden maar er staat een harde wind. Daardoor is de zee erg gevaarlijk (dit weerhoudt de Sri Lankese kinderen er niet van om toch in zee te zwemmen). Wij houden het dus bij ons zwembad.

Maandag was een reisdag, Sri Lanka is erg groen, over het hele eiland staan palmbomen en is andere begroeiing. Omdat het eiland niet groot is was niet zover rijden en hebben we onderweg Sigiriya bezocht. Dit is een berg waarop een van de keizers van Sri Lanka vroeger een paleis heeft gebouwd. Hiervan zijn alleen de fundamenten nog over. Het uitzicht is mooi, vooral omdat er verder weinig bergen zijn, je kijkt uit over het vlakke land. Onze bestemming was Polonnaruwa (anders dan in het programma stond).

Dinsdag hebben we de tempels en paleizen in Polonnaruwa bezocht, op de fiets. Het was wederom erg warm, hoge luchtvochtigheid en bij de tempels: lange broek aan. Polonnaruwa is erg groot, op de fiets van het ene paleis naar de andere tempel. Soms staat er niet veel meer, soms staat er nog bijna alles. Gelukkig ook hier hadden we weer een zwembad bij het hotel.